Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiersz o dwudziestu siedmiu ziarnach kawy.

(psychodelik)

Znów zaczynasz być
Być sobą, tą złą
Osobą tą Taką nijaką
Psychika każe Ci
W każdym psa widzieć
Każe Tobie tak myśleć

„Ludzie to idioci”
To ja wiem
I nic nie zmienię
Bo nie zaczynam
Być sobą jestem nim
Jestem właśnie tym
Lecz właśnie, kim?
Człowiekiem, czy czym?

Każdy jest tym czy czymś innym
Takim jakim jest jakim by był gdyby był
Lub jest kim lub czym
Spokój mój jest taki
Żeby były czereśnie słodkie
Ponieważ gorzkich wiśni nie lubię

https://www.youtube.com/watch?v=XzNv35Egz44

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • 31 December 2016, 16:41

    ;)

  • M44G

    31 December 2016, 16:36

    Cie-kawy powiadasz? :) Pozdrawiam Ciebie ja jako JA i życzę Wszystkiego co dla Ciebie najważniejsze, aby się spełniło w 2017 roku.

  • 31 December 2016, 16:32

    Ciekawy , odważ się wobec tego Marianie , w nadchodzącym roku być tylko sobą , bowiem człowiek jedynie będąc sobą potrafi pokonywać samego siebie .;)
    Pozdrawiam;)

  • M44G

    30 December 2016, 22:50

    Dziękuje Ci Lolu Słodkich snów.

  • M44G

    30 December 2016, 22:38

    Dzięki. Dobrych snów.

  • onejka

    30 December 2016, 22:22

    każdy ma owoc taki jakiego pragnie, ładny ten wiersz
    :)

  • M44G

    30 December 2016, 22:02

    Zgubiły się na Czereśniowej 17.