Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piękna Pani...

Przyszłaś Pani w długiej białej sukni
Nie widziałam Cię już parę dni
Po raz drugi przyszłaś tego roku
Bez pukania otworzyłaś drzwi
Nie pytałaś czy mi będzie smutno
Nie spytałaś czy mam jeszcze łzy
Ze swych ramion zdjęłaś białe sukno
Swoim chłodem wypełniłaś dni
Ty zabrałaś mi wszystko co miałam
Nadal bierzesz choć już nie mam nic
Najpierw moje dzieci mi zabrałaś
Teraz bierzesz jak pasuje Ci
Ja już nie mam nawet łez by płakać
A ból w sercu to znajoma rzecz
W który pociąg mam wsiąść i odjechać ?
Abyś więcej nie znalazła mnie...

3625 wyświetleń
29 tekstów
7 obserwujących
  • misiek45

    3 August 2012, 21:24

    Taki piękny tytuł a tyle smutku w treści-pozdrawiam serdecznie