Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kos

Przyszedłem przypadkiem
Tak to widzę
Koło życia, według innych
Życie w kole,
A częściej w kwadracie monitora, ścian.

Pustka, spokój moim zwycięstwem
Ona mnie wypełnia i określa

Nie wstaje jak słowik
Nie śpiewam jak kos

Czyż jestem niepewny?
Będę niechybnie smutny.
Ale to nie bolesna konieczność.

4976 wyświetleń
41 tekstów
8 obserwujących
  • fyrfle

    29 January 2016, 08:13

    Kos to ptak radości.