Menu
Gildia Pióra na Patronite

białe myśli

zapomniałam już
jak smakuje powietrze
gdy cichy jak modlitwa aniołów
pierwszy śnieg spada na ziemię

czekam
na przekór zegarom
z białymi płatkami na rzęsach

choć wiele przejść jeszcze musisz
nim mnie zamkniesz w objęciach
bo czasem jest bardzo daleko
do serca od przedramienia

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • mill

    29 November 2015, 23:14

    ...cudny ...wspaniały wiersz Madziu ;*...........