Menu
Gildia Pióra na Patronite

PRZYŚNIŁAŚ SIĘ

przyśniłaś się uśmiechnięta
objęłaś miłością
we śnie nagłe szczęście
wypełniło piersi

tak bardzo wytęsknione
przez szereg dni szarych
teraz właśnie nadeszło
sycąc serce stare

jesteś i opowiadasz
o rajskim ogrodzie
gdzie masz jabłka dla mnie
i kuszące ciało

unieśliśmy się razem
w zapomnienie szału
i staliśmy się jednym
aż po świtu szarość

wzrok podbiegł do okna

jak ptak odleciałaś

drży tylko jeszcze
serce zawiedzione

Kazimierz Winnicki
(wszelkie prawa zastrzeżone)

19 200 wyświetleń
169 tekstów
4 obserwujących
  • 8 December 2015, 18:47

    Przepiękny sen.