Menu
Gildia Pióra na Patronite

O czym myślisz?

Przypominam sobie, jak tamtego letniego dnia, lato wydawało mi się wiecznością.
Nie jest tak, że szedłem przez życie nie gubiąc drogi,
ale jeszcze nie złamałem przyrzeczenia z tamtego dnia
„Będę żył w moim własnym czasie”

Ja wspominam wiele rzeczy.
Na przykład:
letnie chmury, zimny deszcz,
zapach jesiennego wiatru.
Plusk deszczu uderzającego w parasole,
miękkość wiosennej ziemi,
uspokajająca atmosfera sklepów spożywczych o północy.
Orzeźwiający nastrój sal szkolnych po zajęciach.
Zapach gąbek do wycierania tablic.
Odległy dźwięk ciężarówek o północy.
Zapach asfaltu podczas deszczu o świcie.

Wiesz?
Ja zawsze przez ten cały czas.
Przez ten cały czas
chciałem doświadczać tych rzeczy z Tobą.
Jesteśmy daleko, naprawdę daleko od siebie, ale
Ale jest możliwe, by nasze uczucia pokonały czas?
Czy myślałaś o tym wtedy?
Możliwe, że gdybym w przeszłości myślał w taki sposób choćby przez chwilę,
o czym bym pomyślał?
O czym pomyślałabyś Ty?
Wierzę, że nasze myśli byłyby takie same.

Do A.

4542 wyświetlenia
50 tekstów
5 obserwujących
  • Cris

    13 June 2017, 23:45

    Wymownie.
    Pozdrawiam.