Menu
Gildia Pióra na Patronite

Potok

Przyłożyłam pięści
do oczu
zakryłam twarz
brudnymi od dnia rękoma

przywróciłam wspomnienia
te śmieszne
i te co miały śmieszyć

rozciągnęłam
usta od życia sine
w uśmiechu
pomagając sobie dłońmi

wstałam
zaczęłam skakać
jak szczęśliwi ludzie
pozwalając by
znużone chodzeniem stopy
oderwały się od ziemi

Ale łzy
one

one leciały nadal

1139 wyświetleń
14 tekstów
51 obserwujących
  • motylek96

    22 December 2010, 22:10

    Świetnie kompozycja słów

    pozdrawiam ciepło:)

  • obito

    11 November 2010, 21:58

    Świetny wiersz...

  • never

    21 June 2010, 21:43

    dzięki wszystkim.

  • Aguniek

    21 June 2010, 21:41

    świetny wiersz, genialna kompozycja ;]

  • Evey

    20 June 2010, 21:11

    W końcu się otwierasz. Brawo.

    ;-)

  • 15 June 2010, 22:12

    Kupiłaś mnie.

  • 15 June 2010, 22:09

    Never :)

    Jeju jestem pod wrażeniem

    Fantastyczny wiersz