Menu
Gildia Pióra na Patronite

Naiwność

Przykrywasz powiekami
Swe przezroczyste źrenice.
Twe ślepe zauroczenie,
A potem znudzona rzeczywistość
Stały się rutyną
Dnia codziennego.
Czy go kochałaś?
Czy tylko On Ciebie pożądał,
Jak kawałek czekoladki
Ze skórką pomarańczy?
Tak i Tak
To samo Tak
Różne uczucia.
Spełnił się
Kosztując Twą słodycz.
A Ty dopiero teraz,
Powoli,
Zrozumiałaś spadające liście bezsensowności.

3440 wyświetleń
31 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!