Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zaklęcie

Przyjdź na rozstaje moich dróg.
Gwiezdnego pyłu garść na drogę rzuć.
Rozkołysz znów mego serca ciszę.
Chcę w śpiewie wiatru zawsze szept twój słyszeć.

Obejmij znów ciepłem promieni gwiazd.
Otul błękitem gasnący oczu blask.
Nie pytam czy sen to, czy moje życie,
Gdy czuję muśnięcie twej dłoni o świcie.

Zostań, nim słońce rozproszy mrok.
Trwaj, nawet gdy światło traci swą moc.
Bądź cichym portem w burzy mych myśli.
A jeśli znikniesz... wróć, lub znów się przyśnij!

137 935 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    2 October 2010, 18:41

    Dziękuję Wam i pozdrawiam cieplutko:)

  • Akte

    2 October 2010, 18:24

    piękne to zaklęcie

    :) pozdrawiam ciepło

  • Adnachiel

    1 October 2010, 14:44

    To nie sprawiedliwe, że nie można plusować "ile wlezie" :)

    Ehh, rozstaje dróg... Przepiękny wiersz... Pełno w nim światełek tego gwiezdnego pyłu rozrzuconego przez kochające dłonie. Kocham Twoje słowa!

  • Nutka67

    1 October 2010, 13:13

    Bardzo mi się podoba. Tyle w nim tęsknoty.
    Pozdrawiam.

  • IKON

    1 October 2010, 12:21

    Pięknie!
    P.S
    Wzruszające...

  • motylek96

    1 October 2010, 07:31

    Ślicznie:)