Menu
Gildia Pióra na Patronite

niezapowiedziany

przychodzisz do mnie przez sen
zostajesz pod powiekami
i mgła która się snuje
-- -- nad nami -- --
coś wisi w powietrzu

słowa
których się nie da zapomnieć
bo niewypowiedziane

jak list wciąż niewysłany
który napisze nam życie

w nierealnie mglisty poranek
o jeden most za daleko
niepisane nam zdarzy się jeszcze

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Adnachiel

    15 July 2016, 13:07

    Dziwny jest ten świat, Giuli...
    Ech...

  • giulietka

    15 July 2016, 12:43

    Rozkleiłeś mnie tym wierszem! Totalnie!
    Jest jak list wysłany prosto z nieba pod wskazany anielskim palcem adres.
    Cieszę się ogromnie, że przyszedłeś do mnie w ten mglisty poranek.
    Niestety bardzo smutny poranek dla Twojego kraju, z którym łączymy się sercem w tych trudnych chwilach.

  • Adnachiel

    14 July 2016, 20:30

    Niebieski

    Kiedy mnie już nie będzie
    weź pióro papier kopertę
    list napisz czułymi słowami
    i wyślij tam gdzie być będę

    Napisz że bywasz szczęśliwa
    i zdjęcie ze słońcem na twarzy
    wyślij na adres nieznany
    tam anioł mi go dostarczy

    Tylko nie smuć się proszę
    smutku nie chcę od Ciebie -
    napisz jeszcze że kochasz
    mnie niebieskiego w niebie

    Dziś przez przypadek otworzyłem książę na tym właśnie wierszu.
    Od razu zajrzałem do Ciebie...
    I co spotykam? Jeszcze bardziej błękitniejszy wiersz.
    Dziękuję.
    Dziękuję, że piszesz w tak cudowny sposób.
    Przez Ciebie wszystkie wiersze i wszystkie książki świata, odkładam na półkę :)