Menu
Gildia Pióra na Patronite

pamiętać chcę ...

przez Styks
rzekę zapomnienia
parę oboli Charonowi za drogę
by uleciały wspomnienia
została pustka
bo to mniej boli

rosa na płatkach
róże w kolorach żałoby
nad losem
Izydo uroń łzę nad tą miłością
by nie uschła do końca

w ręku ściskam opłatę dla przewoźnika
łódź kołysze się delikatnie
odchodzę
chcę pamiętać
aż do końca
póki Erynie nici nie przetną

159 513 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Piłkareczka*

    25 November 2010, 18:59

    Takich wciąż tu mało :) +