Menu
Gildia Pióra na Patronite

architektura krajobrazu serca

przez korytarze niepokoju
dociera twoich kroków światło
mogłeś w pół schodów czas zatrzymać
może by wtedy los nie zasnął

mógłby w tym kadrze świt nas zamknąć
zostawić moją dłoń poręczom
a tak
zostaną po nas szyby
i łzy co w oknach światłem klęczą

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • .Rodia

    11 June 2014, 00:14

    czasem wklejają fragment
    czemu? sama wiesz

    ja wklejam całość
    bo mi się spodobała

  • giulietka

    10 June 2014, 22:12

    duży ten fragment:)
    a właściwie dlaczego tak?

  • .Rodia

    10 June 2014, 21:41

    "przez korytarze niepokoju
    dociera twoich kroków światło
    mogłeś w pół schodów czas zatrzymać
    może by wtedy los nie zasnął

    mógłby w tym kadrze świt nas zamknąć
    zostawić moją dłoń poręczom
    a tak
    zostaną po nas szyby
    i łzy co w oknach światłem klęczą"

    pomyślałem że skoro można wstawić fragment to czemu nie... no własnie

  • giulietka

    24 May 2014, 10:34

    Miło mi dzielić się nią z tak wrażliwym odbiorcą jakim jesteś Agnieszko, a u Ciebie w wierszach przecież kwitnie zawsze wrażliwość najpiękniej;)

  • agniecha1383

    24 May 2014, 10:32

    U Ciebie zawsze taka piekna delikatnosć...

  • giulietka

    24 April 2014, 21:04

    Beti, doskonale odgadujesz kolory moich wersów;)

    Xav, miło Cię widzieć.

    Dziękuję i pozdrawiam Was ciepło!

  • Xavier.

    24 April 2014, 20:24

    "zostaną po nas szyby
    i łzy co w oknach światłem klęczą "

    Ślicznie Madziu;)

  • Gaia

    24 April 2014, 19:47

    tak wiele mogłoby być
    i kto wie czy nawet się nie zdarzyło
    w półcieniach i plamach szarości
    smugą światła płynie opowieść

    Namalowałaś Madziu. Oj namalowałaś
    :)

  • giulietka

    24 April 2014, 19:20

    To ja dziękuję, że znalazłaś chwilę.
    Pozdrawiam;)