Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ederlezi

przezamknięte tchnienia ludzkie
przy słonecznych łunach przygaszonych
gdy już każdy jest uśpiony
swoim tchnieniem upojony

w wolnych dźwiękach trąbki
chcemy krzyknąć coś o naszych tchnieniach
coś o buncie przeciw końcu
coś o drżeniu duszy w środku

a więc drodzy tańczmy oro
i zatoczmy duże koło
tańczmy, rwijmy się z letargu
przy słonecznym pocałunku

dobijamy życia targu

https://www.youtube.com/watch?v=EZf00ad3G6o

8806 wyświetleń
137 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!