Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Przemijanie~~

Przeszywający listopadowy chłód
Zmaga się dziś z szarościami dnia
Ogniem z palących się kolorowych zniczy
Nie sposób ogrzać przemarzniętych serc
Chryzantemy zakwitły by być tylko chwilą
Ktoś zapytał dlaczego to święto nie może być latem
Lecz ta pora ma jednak swoje znaczenie
By poczuć przez moment tą lodową pustkę
Która towarzyszy tym którzy odeszli
Pierwszy listopad jest jak umieranie
Zimny i przenikliwy do bólu
Choć jeszcze wczoraj grzało słońce
Życie to przemijanie i ciągła wędrówka
I jak każda ma swój kres czy tego chcemy czy nie...
Jest jak płomień palących się świec
Gdy on się wypala daje znać że czas już odejść...

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • misiek45

    4 November 2013, 22:11

    Krysiu,Asiu Star i Xavierze dziękuję Wam pięknie ,oraz wszystkim za wpisy do zeszytów i fiszki:))

  • AsiKa

    2 November 2013, 02:05

    Delikatnie napisany wiersz, podjęty temat,
    każda chwila ma swój kres, i miłość i życie i jego sens,
    i wszyscy jesteśmy równi :)
    Masz racje Aguś życie to wielkie przemijanie. Smutne, ale prawdziwe.

  • krysta

    2 November 2013, 00:15

    Pięknie napisany wiersz... życie takie kruche jest...

    Spokojnej nocy Agnieszko - dobranoc :)