Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chciwość

chciałam od życia zbyt wiele
lecz dla siebie nie mam już nic
tylko te skrawki nieba
za które płaci się słono
łzą co w oku się kręci

i jeszcze w serca szufladzie
twój rysopis wycięty na dnie

i choćby kiedyś sam Bóg
chciał przymknąć
na zachłanność mą oko
znajdzie cię ukrytego głęboko
w zakamarkach mej niepamięci

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 10 August 2014, 14:57

    Pierwszy raz patrzę z podziwem na... Chciwość. :)
    Pozdrawiam. :)

  • giulietka

    1 August 2014, 21:49

    Onejko, w takim razie fajnie, że zatrzymały właśnie Ciebie;)

    Adnachiel, czasem trudno przed Tobą coś ukryć;)

  • Adnachiel

    1 August 2014, 14:41

    Piękny wiersz M. Właśnie taki najbardziej giulietkowy...
    Złożyłaś w nim nie chciwość, a obietnicę, której jestem pewien - dotrzymasz.

  • onejka

    1 August 2014, 12:02

    nie grzech kochać życie i oczekiwać pełni, wszak Pan je nam podarował... nieliczne to wersy tutaj, które zatrzymać potrafią :)