Menu
Gildia Pióra na Patronite

retrospekcja

przesuwam palce
po zimnego granitu powierzchni
by choć na chwilę
poczuć ciepło tamtych dni
a płatki śniegu
plotą weselny welon

tak szybko zapada mrok
i cisza kamiennych aniołów

(1989)

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!