Menu
Gildia Pióra na Patronite

WŚRÓD TRAW POŁONINY

Przestrzeń, Bieszczady, wolności smak
nade mną niebo, pod śladem szlak
dokoła słońce, traw Połonina
Bóg, cisza, wiatr i jarzębina

Myśli w zachwycie, czas, niezależności
widnokrąg me oczy tuli do siebie
Cisna, Ustrzyki, Wołosate, Wetlina
Bóg, cisza, wiatr i jarzębina

Słowa mych szeptów przysiadły na wrzosach
zaduma rozsiewa spokój w mej duszy
krzewy i kwiaty, buczyna, brzezina
Bóg, cisza, wiatr i jarzębina

Dokoła mnie pustka, świat stoi w miejscu
czuję jak życie mnie cieszy
czuję się sobą, wśród traw Połoniny
przy Bogu, w ciszy, na wietrze i wśród jarzębiny

19 699 wyświetleń
162 teksty
0 obserwujących
  • fyrfle

    26 November 2015, 12:50

    Przepiękny - miód na moje jestestwo. FIIIIIIIIIIIIIIIISSSSSSSZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!

  • onejka

    26 November 2015, 10:43

    Nie przypominam sobie, abym czytała piękniejszy wiersz o Bieszczadach.
    Wszystko przed oczami, choć zabrakło Soliny :)