Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

przesadnie wpędzam się w wir zdarzeń

tylko myśl jak strumień,
z dźwiękiem bliskiej sercu piosenki,
w rzekę pragnień, poprzez toń snu przybliża

do,

to prawda, brakuje zwyczajnego - co u Ciebie?
szmer spraw przykrywa - spotkajmy się, przyjdź

tak wiele mamy dróg
niezdecydowanie nie skraca odległości,
ziarno czasu nadświetlną określa prędkość,
mijamy się w korytarzu, przy śniadaniu

uciekam w bladą poświatę ekranu

na chwilę szukam świadomego - jestem
zdaje się, że bez zobowiązań
i ofiarowałem Tobie rozczarowanie,
czyżby świadomy dar? - uwolnienia od iluzji,
zaczarowania

cierpliwość cnotą, zapomnieniem, wybaczeniem

nocą zbieram myśli wyglądając przez okno,
dostrzegam gwiazdę Syriusza - osamotnioną
inne oddalając się zapomniały o przeznaczeniu
i tylko toń snu przybliża

do,

obecności, co z serca płynie,
ta - wdzięczność wyraża, by puste nie pozostały ramiona

8447 wyświetleń
98 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!