Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przepraszam

Przepraszam za to
Że jestem - złudnym pomnikiem Twoich oczekiwań
Że jestem facetem,a każdy jest taki sam
Że jestem
Jeszcze jestem

Chodź już nie chcę
Być ?
Być bez Ciebie ?
Być bez marzeń
Być w ogóle

A ja Kocham
Kocham szczerze
Kocham bezgranicznie
po prostu kocham
I nikt mi tego nie odbierze

Nie odbierzesz mi siebie w mojej pamięci

Odebrałaś
Zabrałaś
To co się zrodziło
Zabrałaś nadzieję
Zabrałaś siebie

Więc przepraszam
Za to,że byłem
Za to ,że tęskniłem
za to,że kochałem
I z niczym się zostałem

Przepraszam
Za chamstwo i kłamstwo
Twoje i moje
Przepraszam za to,że przepraszam
Przepraszam za to co było między nami

I obiecuję,że coś takiego
Już się nigdy nie powtórzy

99 874 wyświetlenia
1101 tekstów
40 obserwujących
  • taktojax

    28 July 2012, 10:46

    Do luterin ,,chamstwo i kłamstwo - to przenośnia do sytuacji .
    Kłamstwo było - nasze wspólne...chamstwo dotyczyło pewnych drobnych elementów z tym związane.
    Ja się poczuwałem winien wszystkiego - dziś wiem,ze wina była nasza wspólna.

  • katjaa

    27 July 2012, 21:27

    smutne..

  • luterin

    27 July 2012, 18:32

    "Przepraszam
    Za chamstwo i kłamstwo
    Twoje i moje" ...poruszające słowa...bardzo...

  • taktojax

    27 July 2012, 13:49

    Płynie - cieszę się ,że dostrzegłaś - Miłego : )

  • Gaia

    27 July 2012, 13:32

    Wiem - choć wierszem płynie też inna muzyka...
    Ale niech muzyką pozostanie Miłego dnia :)

  • taktojax

    27 July 2012, 13:26

    wiem - dla tego przepraszam : )

  • Gaia

    27 July 2012, 13:22

    Człowiekowi trudno oderwac się od własnych wyobrażeń. Szczególnie o kimś ważnym. Myli często człowieka z tym wimaginowanym, albo chce na siłe zmieniać. A jak juz to zrobi to sieje za sobą zniszczenie i ból. Z jednej strony rozczarowanie, a z drugiej zaskoczenie i to bolesne. Jednak może lepiej wczesniej niż później to stwierdzić, ze nie po drodze...

  • taktojax

    27 July 2012, 13:13

    Przepraszam w sumie za to - że ktoś widział mnie przez pryzmat swoich doświadczeń i oczekiwań.A skoro owa osoba wymazuje wszystko co ze mną związane - należy ją przeprosić,że śmiałem swoją osobą zrobić bałagan w jej życiu.
    Takie jest moje odczucie.
    A to co czuję - pozostanie we mnie - bo pani nie chciała tego dostrzec.Widziała to co chciała widzieć.

  • Gaia

    27 July 2012, 13:00

    Przepraszasz każdego dnia
    że dałeś kiedyś życie
    i za przyszłe nic
    skowyczące
    w kątach
    pokoju

    Przyszło po przeczytaniu Twoich słów. Poruszający wiersz.