Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przepraszam...

Przepraszam, za błąd który kiedyś popełniłem,
żałuję bardzo i wiedz, że mam tego świadomość,
że chociaż dobrze chciałem, to wiem, źle zrobiłem,
a piszę, bo mam dla Ciebie szczerą wiadomość.

Nie zdajesz sobie sprawy, jak zły jestem na siebie,
że zamiast Ci pomagać, to ja zraniłem Ciebie,
Lecz nie mogłem dłużej patrzeć, na to co się działo,
Twój smutek, Twe cierpienie, to także mnie bolało.

Przepraszam również za te, wypowiedziane słowa,
ze wstydu za nie w piach się chowa moja głowa,
lecz miej na swej uwadze, że nigdy nie kłamałem,
gdy ideałem, czy archaniołem Ciebie nazywałem.

Nie miałem wcale na myśli, nic złego o Tobie,
pretensji też nie miałem, winy szukałem w sobie,
lecz mi też nie jest łatwo, dlatego czasem błądzę,
ale dobry ze mnie człowiek, a przynajmniej tak sądzę.

Oboje dobrze wiemy, jak wiele poświęciłem
i wydaje mi się również, że Ci udowodniłem,
że warto mi zaufać i mieć mnie przy sobie,
bo wiedz, że ja z pomocą pierwszy przyjdę Tobie.

Na koniec tego wiersza, powtarzam, że żałuję,
liczę, że go przeczytasz i błędy mi wybaczysz,
a pokażę, co naprawdę myślę i co naprawdę czuję,
i będzie wszystko dobrze, uwierz, a zobaczysz.

* Dla Asi.

24 371 wyświetleń
215 tekstów
222 obserwujących
  • motylek96

    2 October 2010, 19:43

    Piękne przeprosiny,trafiające wprost do serca

  • Żelek

    2 October 2010, 11:22

    Dziękuję Aniu. Jak zwykle poprawiasz ludziom humor :)

  • anja341

    2 October 2010, 11:08

    Marcin, chyba sam wiesz co chciałabym napisać... Zawsze tylko chwalę ;) ymm powiem tylko tyle, że ja bym wybaczyła, wybaczyłabym wszystko po przeczytaniu tych słów. Piękne wyznanie...

  • Żelek

    30 September 2010, 21:22

    Dziękuję wszystkim. Przepraszam, że tak późno.

    Pozdrawiam.

  • 27 September 2010, 20:39

    Wiersz naprawdę cudowny... Taki przeprosiny muszą trafić do Jej serca... Coś pięknego...

    Też z nie cierpliwością czekam na twoją książkę ... :)

    Pozdrawiam Marcinie :)

  • Swietka

    27 September 2010, 19:17

    Najpiękniejsze przeprosiny jakie kiedykolwiek przeczytałam.

    Naprawdę świetny wiersz;D

    Pozdrawiam:)

  • NaRcYzek

    27 September 2010, 15:56

    Romantyczką nie jestem.
    Uczucia innych mnie za bardzo nie obchodzą.
    Ale Twój wiersz sprawił,że łza pojawiła się w mym oku.
    Pozdrawiam;)

  • Żelek

    26 September 2010, 21:49

    Cóż, nie wiem. Ciężko przelać na papier swoje myśli i uczucia, zwłaszcza w tym wypadku... Dużo zmieniałem, kasowałem, ale jednak zdecydowałem się opublikować.

    Dziękuję i pozdrawiam.

  • IBELLA

    26 September 2010, 11:43

    Marcinie pełne uznanie za ten Wiersz ... wyraziłeś w nim chyba wszystko :)

    I oczywiście duży plus :)

  • Żelek

    25 September 2010, 23:08

    Dobranoc. :)

    Ja co prawda też idę, ale na spacer, popatrzeć w gwiazdy ;)