Menu
Gildia Pióra na Patronite

razy minus jeden

przepisuję cię na odwrót
w symetryczną całość
zgodnie z zasadami paradoksu
twarz zachowując w wyobraźni

modlitewnie trzymam dłoń
nienależącą do mnie
gdy dzielimy się na test Rorschacha
opłatkiem wiadomości
jak roślina
oddychasz moimi słowami

wzrastasz wsiąkając w głębię kartki
lustrzany klon
linia mojego życia
biegnie ku mnie
w śladzie twojej stopy

30 290 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    19 January 2017, 20:15

    Dziękuję, Giulietko :)

  • giulietka

    17 January 2017, 11:15

    Pięknie opisujesz to co wręcz nieuchwytne, a tak ważne, bo uświęcone tęsknotą.