Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kręgi czasu

Przemkną sny dobre przez palce
Jak dojrzałe ziarna pszenicy
Pył złoty się wzniesie nad czasem
Godzin, których nikt z nas nie liczył

Przetoczy się losu młyńskie koło
Tocząc pianę uczuć wzburzonych
Upadnie serce na dno jak kamień
Znikną kręgi namiętności uśpionych

A gdy nadejdą znów noce bez powietrza
Taflę wody zmąci twoje westchnienie
I rozstąpią się fale zwątpienia
Nad pulsującym na dnie kamieniem

137 918 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Adnachiel

    20 March 2011, 16:26

    Śliczne! ❤

  • giulietka

    19 March 2011, 15:55

    Gerardzie, Grażko, Marie... dziękuję Wam serdecznie za zatrzymanie się przy tych wersach.
    Pozdrawiam ciepło:))

  • Papillondenuit

    19 March 2011, 13:52

    niesamowicie działa na wyobraźnię
    porównania niczym "dojrzałe ziarna pszenicy" - pęcznieją emocjami

    kradnę Madziu i pozdrawiam cieplutko
    :)

  • 19 March 2011, 13:01

    Pięknie namalowany obraz, na którym.."pył złoty się wznosi nad czasem" ...

    Pozdrawiam ciepło :)

  • Seneka 18

    19 March 2011, 12:08

    Genialny dobór słów...Rewelacja.