Menu
Gildia Pióra na Patronite

List III

Przemiłej Natalii...

Trochę pozytywów chciałaś ode mnie
Usłyszeć? Przeczytać? Niech będzie i to, i to.
Mam nadzieję, że nie będzie to daremnie,
Bo jak trzeba, to napiszę ich nawet ze sto.

Pomyśl teraz, że swoją delikatną dłonią
Możesz wyczarować rzeczy niebywałe
O na przykład! Leży kotek pod jabłonią
Spity... Bo półlitra wódki wypił całe...

To ci kotek! Taki z niego pijak stary,
No i mysz, no normalnie jak pies szczeka!
Jak to możliwe? Mysz? To chyba są czary.
Nie, Kotek na popite jej podpylił kubek mleka.

No i widzisz kochana, to jest niemożlwie,
Ale mam nadzieje, że się teraz śmiejesz.
Nie martw się tyle, bo to niewątpliwe,
Że przez te całe smutki szybko osiwiejesz...

10 010 wyświetleń
91 tekstów
1 obserwujący
  • awatar

    3 October 2013, 16:12

    historie o pijakach i piciu wódki zawsze są śmieszne, zawsze, choć nie zawsze wiem czemu