Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Przegrałem.
Stałem się taki jak inni.
Przeklinam, kradnę, zabijam,
Piję, palę, ćpam.
Nie ma już dnia,
Bym mógł spojrzeć się
W moje odbicie w lustrze.
Nie widzę w nim siebie,
Lecz bestię podążającą
Za innymi potworami.
Boże,
Wyciągnij mnie z tego bagna.
Podaj miłosierną dłoń.
Nie odwracaj się ode mnie plecami !

10 862 wyświetlenia
108 tekstów
10 obserwujących
  • Sol 8

    27 March 2011, 23:35

    Piękne :):) Pozdrawiam :):)

  • 7 September 2010, 01:25

    Dziękuję.

  • Nutka67

    7 September 2010, 01:22

    Podziwiam.

  • honey_007

    26 April 2010, 17:10

    Dżem - Modlitwa III

    Pozwól mi spróbować jeszcze raz.
    Niepewność mą wyleczyć, wyleczyć mi.
    Za pychę i kłamstwa, za me nałogi,
    Za wszystko co związane z tym.
    Te świństwa duże i małe,
    Za mą niewiarę,
    Rozgrzesz mnie, no rozgrzesz mnie!

    Panie mój, o Panie!
    Chcę trochę czasu, bo czas leczy rany.
    Chciałbym, chciałbym zobaczyć co,
    Co dzieje się w mych snach. Co dzieje się.
    I nie, nie chcę płakać, Panie mój!

    Uczyń bym był z kamienia, bym z kamienia był.
    I pozwól mi, pozwól mi,
    Spróbować jeszcze raz, jeszcze raz, jeszcze raz.

  • innocent soul .

    14 March 2010, 15:00

    naprawdę piękne .

  • topik

    13 March 2010, 19:40

    Podoba mi się również.
    Niestety nie umiem pisać wierszy, aby móc dać plusa.