Menu
Gildia Pióra na Patronite

utopia

przed snem toczymy trudną walkę z myślami
bezustanku pędzącymi z bezsennością
która ma zwyczaj odchodzić dopiero o poranku
ze łzami złości
niczym samobójca
który wie
iż ten bieg
śmiercią

135 878 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
  • fyrfle

    14 January 2014, 21:18

    Moje i tańczy ze śmiercia walca,a potem pogomyśli najbardziej przed snem rozbrajają Boga, a Ten wtedy nie pozwala mi zasnąc. W zamian daje sine niebo zimowego świtu, a ja zaklinam je w wiersz i rozjasnim nim dzień, do łeż, do miłości i samobójca porzuca pętle i tańczy, tańczy walca przechodzącego w pogo i myśli sobie a co tam, poszukam sobie bezdomnej bimbrowej polany i z ludźmi lasu odrzucę złość, chciwość, pychę i wszelki armagedon i już wie pabieda i Rasputin!

  • motylek96

    11 January 2014, 09:03

    Agnieszko, jeśli te wersy trafiły do ciebie, aż tak, bardzo się ciesze.)

    Serdecznie pozdrawiam

  • agniecha1383

    11 January 2014, 00:14

    Motylku:) Zainstalowałaś kamery w moim domu?:)pozdrawiam serdecznie...