Menu
Gildia Pióra na Patronite

... okrutni

Przed pięknym domem
stoi kobieta
smutna i brudna
odziana w łachmany
rozgląda się i widzi
całe swoje życie...
kiedyś piękne i wesołe
jak ten dom,
jej dom...
Ludzie przechodzą,
patrzą,
i nie poznają,
i omijają,
jak trędowatą...
Nie pamiętają
jej życzliwości,
i jej dobroci...
Po co tu stoi?
I na co czeka?
Niech zniknie!
I nie oddycha "ICH powietrzem"!
Lecz los może się odmienić..
Oni też mogą zostać w łachmanach...

6305 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
  • krysta

    5 December 2014, 13:40

    prawda nikt nie wie co przyniesie ''los''
    pozdrawiam;)