Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nocne myśli

Przed oczami gra świateł na ścianie
uciekam przed burzą czarnych myśli,
przed tym, co było i co się stanie
licząc, że kojący sen się przyśni.

Przenoszę się w zielone polany,
złote pola, stumilowe lasy,
gdzie byłem wiatrem do snu utulany
Wciąż wspominam te szczenięce czasy...

Choć cudze, jakże bliskie te mury,
spokojniejsze niż te moje własne,
nie dotrą tu domowe wichury,
lecz są tak samotne i tak ciasne…

Zamknięty w tej betonowej klatce,
tęskniąc za wiatrem i echem mych gór,
z myślami przy mojej chorej matce,
może wiersz, a może tylko stek bzdur
pisze tu na wirtualnej kartce

***********************************************************************

Serdecznie dzięki dla Alinki

103 445 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • 23 July 2011, 22:52

    Dziękuję:D
    Ale i tak nie posłuchałeś do końca:P