Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przypadek

Przecież wiesz...
że kłamałam.
Przez cały czas.

Ja nadal cię kocham.

Trochę oszukiwałam,
trochę się bałam,
twoich słów.

Chcę w końcu
poznać cię na prawdę.
Dotknąć dłoni,
Usłyszeć głos ...

Może to głupie,
kochać kogoś,
nawet go nie znając.
Ale co mam zrobić ?

Patrzę się,
cały czas,
cały rok.
A ty nic.

Czasem ukradkiem rzucisz okiem,
na obcą dziewczynę.
Ale tylko w wyniku przypadku.

Niech przypadek sprawi,
abyśmy się poznali,
abyśmy chodź chwilkę
porozmawiali,
nie ważne o czym.

Kocham cię,
z wyglądu,
i z charakteru,
nawet cię nie znając.
Tylko przeczuwając
jaki jesteś na prawdę.

***

Ile jeszcze mam czekać
na kolejne przypadkowe
spojrzenie ? ...

28 495 wyświetleń
251 tekstów
11 obserwujących
  • zugimihau

    26 September 2012, 21:27

    ale ile można działać..:)

  • miramija

    26 September 2012, 21:19

    Nie czekać! Działać! :)) Pozdrawiam i powodzenia :)

  • zugimihau

    26 September 2012, 21:08

    możemy sobie uścisnąć ręce..