Menu
Gildia Pióra na Patronite

retrospekcje (1999)

prysła jak mydlana bańka
tęczy kolorami mgiełką
pozostał zapach dzikiej róży
niczym perfum drobne kropelki

budzika natarczywe buczenie
spuściło kurtynę na senne marzenie

kubek paruje zapachem płatków
sen w jawę przeobrażając
tylko po drugiej stołu stronie
krzesło pustką milczy

159 513 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!