Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Serce..parasol i deszcz~~


Proszę Pana pan stanowczo obcesowy
To falbanka Pana kusi albo coś..
Niepoprawne myśli sprawią zawrót głowy
A tymczasem deszcz wciąż pada jak na złość

Proszę Pana jest pan bardzo dziś figlarny
Ten błysk w oku zdradza w Panu pokus wiele
Zdaje mi się że to wina barometru
Więc ciśnienie Panu podnieść się ośmielę

Proszę Pana jest pan nader bardzo śmiały
W oczy patrzy jakby szukał jakiejś zguby
I chodź inne panny w dłoniach Panu mdlały
Na nic zdadzą się swawolne Pana próby

Może jednak Pan się na coś dzisiaj przyda
No bo przecież na mnie ciągle pada deszcz
Tonę w kroplach jak mityczna Atlantyda
Więc parasol Pana proszę ... Serce też.

109 503 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • 14 April 2016, 20:45

    Proszę Pani to prawdziwa jest finezja.

  • Krisso

    8 March 2016, 19:00

    Rewelacja :))

  • szpiek

    7 March 2016, 12:51

    Majstersztyk ;)

  • misiek45

    6 March 2016, 17:26

    Dziękuję kochani i serdecznie Was pozdrawiam

  • Cris

    6 March 2016, 16:56

    Świetny wiersz :)...pozdrawiam serdecznie Agnieszko :)

  • onejka

    6 March 2016, 13:59

    Agnieszko, tylko Ty potrafisz tak napisać wiersz, że słowa płyną jakąś zaczarowaną melodią wystukując w sercu rytm, świetny wiersz Proszę Pani ;)

  • 6 March 2016, 09:07

    Śliczne.
    Pozdrawiam. :))

  • 6 March 2016, 00:06

    :)))