Menu
Gildia Pióra na Patronite

Namaluj mi słońce

Proszę namaluj mi słońce,
Kredką na kartce papieru,
Kredą na murze,
Palcem w powietrzu,
Gdzie chcesz, tylko ...
Namaluj mi je.

Proszę namaluj mi słońce
Żółte,
Okrągłe,
Gorące,
Niech świeci choć przez chwilę tylko dla mnie i osuszy łzy.
Namaluj mi słońce,
By jego promyki łaskotały mą twarz i rozkazały ustom się śmiać.
Niech nie zapada noc,
Niech będzie tylko jasny dzień ...
Namaluj mi je.

Proszę namaluj mi słońce,
Bym w jego świetle po łące mogła biegać i łapać kolorowe motyle,
I jak kiedyś bawić się w łapanego z wiatrem.
Być szczęśliwa choćby w ten jeden dzień ...
Takie słońce ...
Proszę namaluj mi je.

398 wyświetleń
7 tekstów
6 obserwujących
  • scorpion

    8 May 2014, 13:51

    A na ten temat to już różne teorie słyszałem... ;]

  • Papierowa dziewczyna

    8 May 2014, 13:41

    Motyle są fajne :) i kolory też
    - ;) powiedziała ta, która ubiera się na czarno.
    Ale w końcu czarny to też kolor, a może nawet wszystkie...

  • scorpion

    8 May 2014, 13:37

    Heh... Kolorowo :) Wolę raczej ciemne kolory, ale dzięki temu wierszowi na krótką chwilę polubiłem nawet motyle ;]

  • Papierowa dziewczyna

    7 May 2014, 18:47

    :) dziękuję

  • Papierowa dziewczyna

    7 May 2014, 16:22

    Namaluj ...

  • Papierowa dziewczyna

    5 May 2014, 22:58

    Masz rację, ale jak na razie zadowolę się jednym.

  • vikkka

    5 May 2014, 19:33

    Już w sercu ono świeci ....śliczny wiersz

  • krysta

    5 May 2014, 17:00

    bardzo ładny wiersz...
    pozdrawiam :)

  • Papierowa dziewczyna

    5 May 2014, 14:49

    :)

  • Ragroth

    5 May 2014, 14:48

    Piękny wiersz.