Menu
Gildia Pióra na Patronite

[koniec ...]

promień wczorajszego dnia
wpada jeszcze przez okno
niśmiało
(jakby pytając o pozwolenie)

czemu dzisiaj słońce nie wstało
swoim blaskiem nie rozświetla nieba
chłód pustego domu
(nie poznaję tego miejsca)

krople na szybie
ostatni błysk
zapadla ciemność
(po omacku szukam wyjścia)

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!