Menu
Gildia Pióra na Patronite

oprócz ..

promieni i deszczu meteorytów
z nieba nie spadło więcej
pierwszy tekst wystukałem
bezwolną garstką teraz
z niczego składam słowa

po wieloizbowych pracowniach
przychodzi ucho igielne upychać w bozonie
cóż zaszkodzić może kiedy zostałem
ostatecznie zdefragmentowany
przyciśnięty do ostatniego kwarka

przeczucie wiedzie borem
na manowce
może zawieszę przepaskę
na sosnowym sęku
gdy noc rzuci gwiazdami
po oczach
---------------------------------------------
Wrocław; 29.03.2014

33 507 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
  • Barefoot

    29 March 2014, 17:26

    "przeczucie wiedzie borem
    na manowce
    może zawieszę przepaskę
    na sosnowym sęku
    gdy noc rzuci gwiazdami
    po oczach"

    Znać, że Muza trzymała dłoń na ramieniu autora.
    Kapitalny w bozonach i kwarkach.
    Nakarmiłam nadzieję na dobrą tutaj poezję.