Menu
Gildia Pióra na Patronite

instrukcja obsługi kartki z wierszem poety

produkt w fazie badań
nie stosowano na ludziach

rozłożyć płasko na stole
przeczytać
wzruszyć ramionami
odłożyć
poczekać
może coś się stanie
a może nie

można złożyć w kostkę
i użyć jako podkładkę
po chwiejącą się szafkę
albo skleić model samolotu
i posłać w niebo wysoko

można zwinąć w rulonik
i oglądać odległe gwiazdy
wtedy stosować ze szczyptą
fantazji i nutą wyobrażni

przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
z dala od dzieci
a w przypadku takiego spożycia
dziecku z wiersza oczy przemyć
w razie potrzeby czynność powtórzyć

uwaga
nie stosować jako tematu na maturze
nie wplatać w teksty politycznych wystąpień
nie cytować bez potrzeby

kartka z wierszem nie lubi nad-wyrazu
już lepiej
jesli jest niedopowiedzianym
snem litaratki wariatki
lub po prostu
kartką

ze skutków ubocznych
najczęsciej stwiardzano
ból głowy po chwili zbędnej zadumy
niesmak
względnie głupią refleksję
halucynacje
i stres wywowłany
przymusową recytacją

kartka z wierszem
przymusu nie lubi
już bardziej pielesze ciemnej szuflady
w ostateczności
kosz na śmieci

1075 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!