Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wybory 2014

Precz z łajdakami
Za to że sprzedali
Tych co oszukali
Precz z oszustami
Od dróg, finansów ,
Przekrętów wyborczych
Od polityki na kolanach
Od kłamstw codziennych
Precz z tymi co płótno
Rwali z poległych
Precz z Platformą
Precz z komuną
Precz z Tuskiem, Milerem
Precz z Komorowskim.
Precz z całym tym łajdactwem.
Sprzedajnym robactwem.

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • Babilon

    22 November 2014, 16:26

    Przez 25 lat mamy poranioną tę demokrację... Niestety, a 16 listopada legły wszelkie podstawy, aby dalej myśleć, że istnieje ona w Polsce.

  • M44G

    21 November 2014, 20:23

    O PiS zapomniałeś napisać.

  • RozaR

    21 November 2014, 18:01

    To jest walka o wartości - o prawdę bo za nią idzie humanizm i ludzkie dobro.
    Nie mogę zakceptować poetów cymbałów politycznych co opowiedzieli się za mordercami np. Szymborska lub Tuwim i inni - to dyskwalifikuje choćby pisali najpiekniej .
    Tracimy demokrację to UPADEK tu trzeba w dzwony bić a nie w nosie dłubać.

  • RozaR

    21 November 2014, 16:40

    Racja za bałagan nie idzie się do ciupy
    Za oszustwo wyborcze tak .
    Więc trzeba ogłosić bałagan.

  • 21 November 2014, 12:02

    "Wyborczy zamach.

    Po co się trudzić, po co męczyć,
    Gdy bez trudu można wziąć więcej,
    Cwaniaczkiem trzeba być jedynie,
    I odpowiednio się zawinąć,

    Kiedy okazja się nadarzy,
    Taka sytuacja z marzeń,
    To błędem jest nie wykorzystać,
    Dobrze wie o tym aferzysta,

    To tak jak w bajce dla dzieci,
    Kopciuszek zmienił się, to wiecie,
    W piękną i bogatą pannę,
    Z dnia na dzień, chyba nad ranem,

    Wszystko z mocy czarodziejki,
    Za machnięciem różdżki niewielkim,
    Inne się staje niemal wszystko,
    I ginie [...]

  • onejka

    21 November 2014, 08:53

    aleś się rozPiSzczał

  • RozaR

    21 November 2014, 07:47

    Babilon bedę sie starał.
    Miło mi.

  • Babilon

    21 November 2014, 07:08

    Precz z Nimi! Można by tak o tym pisać i pisać, ale zachęcam również do czynnego udziału w różnych protestach w związku z zaistniałą sytuacją. Już wczoraj w większych miastach Polski gromadziły się tłumy.

  • RozaR

    20 November 2014, 23:38

    Staram się być obiertywny ;-)

  • agniecha1383

    20 November 2014, 23:36

    ostro:)