Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pióra wiecznego Żywot

Śmierć nie jedno nosi imię...,
Czasem kruczek czasem wrona
na ich grzbiecie unoszona
dusza płonie i odchodzi w zapomnienie
hen daleko tam gdzie cienie.
Pozostaje lecz wspomnienie o tej duszy utraconej,
na rzeź ciężko prowadzonej piórem swojego KATA.

Ścięto głowę lecz on żyje,
żywot wieczny słowem zapisany...

...w dłoni dzierży pióro ...
rozlewa czerwony atrament...

Powstaje...
...przemawia

Pożyć jeszcze zamiar mam,
będę pisał tu i tam,
będę pisał jeszcze wiersze
dla niektórych na nieszczęście.
Dla niektórych znakomicie
niech Tym miło płynie życie ...

*** *** *** ***
MP

4374 wyświetlenia
75 tekstów
2 obserwujących
  • 19 January 2016, 20:52

    Dziękuję Natalio :-). To jest odpowiedź na opinie ŚMIERCI POETY, RozyR i Grendela.

  • NatusiaK

    19 January 2016, 18:03

    ciekawy.