Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pozwól mi Cię dotknąć w serce
Tak, żebyś pamiętał - "Ciągle mi mało"
Z Tobą lepiej smakuje powietrze,
A mrok jest jedynie czarną plamą

Pozwól mi wyszeptać Twe imię
Które w zakamarkach nagich pól wieje
Tak, żebyś na zawsze wiedział-
"Bez Ciebie ja tylko istnieję"

Pozwól Mi sobą oddychać
Pozwól mi dać Tobie szczęście
Tak, żebyś nie musiał myśleć-
Czego chcieć mniej i więcej

Pozwól mi otrzeć Twą duszę
Z wewnętrznego krwotoku łez
Tak, żebyś na zawsze już żył i myślał-
"Ja bez Ciebie umieram, wiesz?"

Pozwól mi zabalsamować Twój urok
I cały umysł i ciało
Skrusz się tak, złam-
Jakby Ci czegoś brakowało

Pozwól mi opatrzyć Twe rany-
Tak, żebyś zapomniał na wieki-
"Ja jestem samotny i poraniony
Nie podchodź bliżej do Mnie Kaleki"

11 222 wyświetlenia
519 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!