Menu
Gildia Pióra na Patronite

PRÓG

pozostał próg,
jak stał
tak jest wciąż
a tyle razy wyciągałam rękę
chciałam przejść,
zazdrościłam,
że tak blisko Boga stałeś,
ja która nigdy nic od Niego nie usłyszałam,
poczuć choć odrobinę tej uczty;
a nie,
to za dużo ,
zostałam na zewnątrz i wciąż zazdroszczę
stojąc w przedsionku
życia.
Kiedyś cię musnęłam palcem
ale to za mało byś to zrozumiał.

129 353 wyświetlenia
1426 tekstów
12 obserwujących
  • piórem2

    17 October 2017, 18:12

    No na poezji napewno nie.
    Bardziej na budowlance.

  • 17 October 2017, 18:09

    Nie znasz się. :)

  • piórem2

    17 October 2017, 18:03

    Nie, wymuszone. Gniot .

  • 17 October 2017, 18:01

    Ładne.
    Pozdrawiam.