Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cuda kiełkują w naszych przedsionkach.

poznałeś już
drżenie dźwięku
niesionego płochą emocją

odrapane jęki nocy
przemilczane bez czułości

oddech cięższy
gdy życie trzyma stopę
przygniatając krtań

tkwienie w odrętwieniu
zapuszczające korzenie
by kwitnąć inaczej

https://www.youtube.com/watch?v=slFnClH8qII
...świteź obmywa wszystkie cienie

26 014 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • Papużka

    30 January 2018, 07:46

    Dziekuje :)

  • Papużka

    29 January 2018, 22:47

    Miło... :)

    Pozdrawiam

  • kati75

    27 January 2018, 09:53

    cudowny wiersz Papużko będę wracać zabrałam;)pozdrawiam