Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przed 10.04.2010

wiersz sprzed paru lat

Powtarzać będę
I nie ugnę
Świadkiem byłem
Powrotu nawały
Sowieckiej narracji

Szła pieśń pogardy
Dla was byście ulegli
Myśleć przestali
Jeszcze przed godziną
Upadku też waszego

Byłem świadkiem
Odpowiedzi szukałem
W oczach kpiących
Tępych i zdziwionych
Zostałem oszołomem

I gdy nastał dzień
Jak błysk Hiroszimy
Wyjasnił marsz propagandy
Jak zęby bestii
Przed oczy stanęły

Ulegli od fali
Dźwięku jazgotu
Me siostry i bracia
Po dziś dzień
Przeciwko swoim

Jak mur Judasza podzielił
Stawiany z gliny i srebra
Na karkach naszych
Quo Vadis
Boże drogi

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • piórem2

    24 October 2017, 16:44

    Z sobą. Oczywiste.

  • szpiek

    24 October 2017, 15:30

    A no, ehh ... z kim Ty Bożeno się zadajesz ...

  • piórem2

    24 October 2017, 15:17

    Sami spiskowcy szpiedzy i agenci.

  • szpiek

    24 October 2017, 14:06

    Titanic 1912, Kursk 2000, Smoleńsk 2010 ....

  • fyrfle

    23 October 2017, 13:42

    Cóż dzisiaj coraz więcej przesłanek, że to był zamach. Muszę posypać głowę popiołem.

  • piórem2

    23 October 2017, 13:23

    ha ha ha ha?
    tylko pytam

  • RozaR

    23 October 2017, 13:22

    Coooooooooooooooooooooooooooooo ?

  • piórem2

    23 October 2017, 13:13

    czy ty nie jesteś byłym Zomo-wcem? Roziu