Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieśmiertelni

Powstają nieśmiertelni z nicości
Oczy ich płoną szaleństwem
Łapiąc wzrokiem tą głębię
Toniesz w bezkresnym odmęcie.
Błyszczący...
Ocean wspomnień zamierzchłych dni
Czasów...
Zapomnianych przez ludzki umysł.
...
Twarz wykrzywiona grymasem bólu
Cierpienia powodowane zmianą egzystowania
Ścieżka podążania umysłów ludzkich
Udekorowana szkieletami swych bliźnich
Destruktywna...
Niczym zamęt płonącego piekła
Więzienia...
Krępującego złem ludzkie dusze.
...
Krzyk rozdzierający ich usta
Mrożąca krew zimna agonia
Mordercza nuta drzemiącej wściekłości
Wyraża duszę całej przeszłości.
Marność...
Wyniosłości tych teraźniejszych dni
Nienawiść...
Bijąca z odmętów wspomnień.
...

Słychać głuche uderzenia bębna
zwiastującego...
Nadejście nieśmiertelnych nieumarłych
... z zaświatów.

1699 wyświetleń
26 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!