Menu
Gildia Pióra na Patronite

Aurea dicta

Powoli czujesz,że coś sie kończy.
Jakiś etap w życiu dobiega końca.
Tak bardzo wyczekiwany .
Tak bardzo tajemniczy.

Nikt już nie pokaże w którą strone powinieneś pójść.
Czy to ma być wschód,zachód a może północ a następnie południe.

Nikt już za Ciebie nie odrobi zadania.
Nikt już nie powie sapere aude!

Ale Ty dobrze wiesz,że to nie jest prawdą.
Ten wspaniały czas wolności i dorosłości..nadszedł.
Miałeś się z niego cieszyć i krzyczeć carpe diem!

Tymczasem Ty smutny,siedzisz i myślisz
nad beztroskim życiem,które mineło i nie wróci.
Rozmyślając nad odpowiedzialnością,które przyniosło
Nowe życie.

581 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!