Menu
Gildia Pióra na Patronite

cicho

powiedz
cicho tak
by nie słyszał nikt

co czujesz

gdy ptaki śpiewają
wśród drzew szumu

gdy wiatr niesie
zapach kwiatów polnych

gdy widzisz uśmiech
dziecka niewinny

powiedz
cicho tak
by nie słyszał nikt

z szyderców

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • marka

    24 January 2012, 20:39

    To jest to...
    Gratulacje.

  • 24 January 2012, 19:05

    cichutkie dziękuję ...ze wzruszenia drżeniem

  • Uczuciowa

    24 January 2012, 16:31

    Trudno jest, w tych czasach, przyznawać się do swoich uczuć. Zadajesz odważne pytania. Ale czy usłyszysz odpowiedzi?

    Pozdrawiam serdecznie:)

  • giulietka

    24 January 2012, 16:22

    jak nie zagłuszyć
    tych słów
    co w sercu odbiją się echem
    i szeptu zasłonić falochronem
    przed zazdrości
    cynicznym, złym śmiechem

    Twoje wiersze są jak promyki słońca w zbyt krótki zimowy dzień...
    ;)