Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Potrzebuję spokoju
bez bielonych ścian
bez ciszy
tańczącej w tumanach kurzu.
Zewsząd słychać jęk
otwieranych ran
Szkarłatna nuta dla moich uszu.

Potrzebuję czasu
bez tarczy zegara
Sekund szeptanych w konarach drzew
Piasku z klepsydry
pod bosymi stopami
Trwania.
Bez oglądania się wstecz.

9686 wyświetleń
41 tekstów
1 obserwujący
  • nicola-57

    19 April 2015, 22:20

    bdb wiersz, druga zwrotka znakomita z piaskiem pod stopami...w szczególności
    szacun i serdeczności :)

  • krysta

    19 April 2015, 15:17

    podoba się.
    pozdrawiam.