Menu
Gildia Pióra na Patronite

Potrzeba

Potrzebuje Cię jak powietrza,
jak spragniony wody…
Orzeźwiasz mnie swym uśmiechem,
w gorączce życia zaznaje ochłody…
Jesteś jak powiew wiatru
w skwarze codzienności,
choć huragan uczuć budzisz
tak w skrytości…
Potrzebuję Twojej siły
by zmagać się z losem.
Ratujesz mnie dzień za dniem
przed bolesnym ciosem.
Jesteś w mgnieniu powiek,
gdzieś w mym krwiobiegu.
Jesteś mą potrzeba
w tym bezwzględnym życia biegu.

19 405 wyświetleń
295 tekstów
23 obserwujących
  • kati75

    29 January 2018, 09:57

    piękny wiersz miłego dnia Iwonko:-))))

  • 28 September 2015, 17:38

    Może to On, a może tylko jakiś on?... Czasami ktoś potrafi zwykłym/niezwykłym uśmiechem uratować nasze życie.
    Ładne.
    Pozdrawiam. :)