Menu
Gildia Pióra na Patronite

czy znałem

potknąłem się
o koniec czyjegoś istnienia
marne szczątki
bez duszy
zadając sobie pytanie
czy znałem

widziałem pogrzeb
parę osób ledwie
padał deszcz
szybka ceremonia
a ja wciąż myślę
czy znałem

kolej rzeczy
każdy z nas zderzy się z wiecznością
wiesz to ty i ty
a ja wciąż stoję
przed pustym grobem
pytając się raz za razem
czy znałem

159 240 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 22 April 2011, 10:01

    dziękuję ...po stokroć ...i cóż rzec mogę więcej

  • giulietka

    22 April 2011, 09:58

    bo jak bardzo można się poznać
    gdy mijamy się tylko
    jak przechodnie
    czasem jedno spojrzy na drugie
    coś wyszepczą do siebie
    mimochodem
    to tak wiele
    lecz czy nie za mało
    by odnaleźć się kiedyś w niebie?