Menu
Gildia Pióra na Patronite

ecce homo

poszedł bez skargi
a tłum wrzeszczał

"na krzyż !
na krzyż !"

i słowa
w czyn się obróciły
zrodzony
szedł na śmierć

"na krzyż !
na krzyż !"

wciąż słychać było
w opętańczym transie
jak mantrę powtarzali
chcąc by hańba
dobro pokryła

"na krzyż !
na krzyż !"

na górze
ręce mu przybili
a gdy skonał
ucichł wrzask tłumu

i drzewo potępienia
miłosierdziem zakwitło

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • czarnulkaa

    25 March 2013, 21:13

    a ten tłum wrzeszczy cały czas....

    "To nie gwoździe Cię przybiły, lecz mój grzech
    To nie ludzie Cię skrzywdzili, lecz mój grzech
    To nie gwoździe Cię trzymały, lecz mój grzech
    Choć tak dawno to się stało, widziałeś mnie."