Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po strzępkach
Czarno białych klawiszy
Fortepianu życia
Moje dłonie
Cichym krzykiem
Grają requiem
Dla rozbitego serca,
Opuszczonej duszy

Nocą, podstępnie
Ukradleś z mojej pięciolinii
Wszystkie krzyżyki radości
Zostawiając w zamian
Bemole smutku ...

Zamknęłam serce
Kluczem wiolinowym
By ocalić choć resztki nut
Z których na nowo
Spróbuję zagrać
Melodię przetrwania

8833 wyświetlenia
147 tekstów
5 obserwujących
  • dark smurf

    14 January 2018, 20:55

    nie wiem jak zacząłem czytać.. ale kończąc, chodziłem już tylko, po klawiszach fortepianu :)