Menu
Gildia Pióra na Patronite

dorastanie

po stole kulka się toczy
zaraz spadnie
rozbije o podłogę
nie ma jej kto złapać
odeszły dziecięce zabawy

minęły lata

spadła

w dziecinnym pokoju
cisza zapadła

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    4 June 2012, 09:21

    ile szklanych kulek
    rozpryśnie się musi
    na życia podłodze
    nim staniemy pewnie
    już na własnych nogach
    mimo burz i wichrów
    wierni własnej drodze

    Pozdrawiam, Adaś;)