Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Pośród piachu i w spiekocie
Leżysz sobie mały Etiopie,
Twe oczy zakryte robactwem
Nie marzą o niczem.
Twe dłonie szkielecie
Suną po kubek z piciem ?
Nie... to mnie się wydaje,
To tylko piach osunął się spod nich,
Twe życie - uszło z głodem przecie,
Ty leżysz na piachu - powalony głodem.

11.I.1993r..

507 wyświetleń
10 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!